Et strejf af Vietnam på Søndertorv

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Under navnet »Hanoi Kitchen« har Hung Nguyen åbnet restaurant på Søndertorv i Silkeborg, hvor de vietnamesiske retter bygger på hans bedstemors opskrifter

SILKEBORG En suppe, der tager sit afsæt i en fond, der har kogt på kraftben i otte timer. Tilsat krydderier som stjerneanis, kanel og kardemomme, piftet op med blandt andet forårsløg og basilikum. Serveret med nudler og oksekød eller kylling, hvis man foretrækker det.

Det er signaturretten hos Hanoi Kitchen på Søndertorv, hvor indehaver Hung Nguyen selv står i køkkenet og tillige serverer og betjener kunderne, når der er behov for det. Suppen, der har navnet Pho, hører til blandt de populæreste supper i Vietnam, og den lokale udgave i Hanoi Kitchen trækker i særdeleshed tråde tilbage til Vietnam.

- Det er en opskrift, som jeg har fra min bedstemor, siger Hung Nguyen, der har arbejdet i restaurationsbranchen i mange år - senest på sushi-restaurant i Sønderborg.

Sundt vietnamesisk køkken
- Men jeg havde lyst til at få mit eget sted. Jeg vil gerne udbrede kendskabet til vietnamesiske retter, som er lidt sundere end eksempelvis de traditionelle, kinesiske retter, der serveres på restauranter i Danmark. Her er der ofte tale om tilberede maden i friture. Det bruges ikke i det vietnamesiske køkken på samme måde. Det vietnamesiske køkken er mere »sundt«, siger Hung Nguyen, der bor i Silkeborg, hvor han kom til i 2007.