Grønlandsk børnekor synger i Balle Kirke

BALLE Søndag formiddag den 10. februar synger en gruppe grønlandske børn fra Uummannaq ved højmessen i Balle Kirke.

De grønlandske børn rejser i øjeblikket rundt i Danmark med deres film, musik og dans. Børnene kommer fra hele Grønland, og fælles for dem er, at de har oplevet alvorlige svigt deres opvækst, og derfor nu bor på et børnehjem.

På børnehjemmet, der ligger i byen Uummannaq 500 km nord for Polarcirklen, bliver de mødt af en pædagogisk tilgang, der både er med til at styrke deres identitet og selvfølelse som grønlændere i verden, og som tror på, at musikken kan være med til at give en fast ramme i et liv, hvor meget andet flyder.

Alle børnene på børnehjemmet spiller som minimum et instrument, og repertoiret er både klassisk musik og traditionelle, grønlandske sange og danse. Børnene har rejst rundt i store dele af verden med deres optrædener, og nu er turen kommet til det østjyske.