Pernille popper op på Søndertorv

Peter Bruvik-Hansen 

Pernille Calundan har åbnet et lille galleri på Søndertorv

SILKEBORG Værker af lokale kunstnere som Jytte Dunck, Tanja Eijgendaal, Anna Risum og Jens Josefsen er repræsenteret i Galleri P, der netop er poppet op på Søndertorv.

Her præsenterer og sælger Pernille Calundan de lokale værker, foruden produktioner fra en række andre danske og udenlandske kunstnere. Værker, der primært fordeler sig på kunsttryk i begrænset omfang, signerede kunsttryk og originale unika.

- Min interesse for kunst begyndte, da jeg for mange år siden sad i kunstudvalget i en større virksomhed. Her havde vi skiftende udstillinger, og så handlede det jo om at orientere sig. Det var her, jeg så småt selv begyndte at købe kunst.

Hjem fyldt med kunst
Interessen for kunst tog for alvor fart i 2013, og siden har det ene værk efter det andet fundet vej til familiens hjem, hvor de fleste vægge med tiden er blevet omdannet til galleri.

- Jeg har stort set altid købt ind til, at jeg skulle have et større hus, griner Pernille Calundan og tilføjer.

- Jeg er uddannet indkøber. Det er jeg rigtig god til. Men min mand synes, at nu måtte jeg godt begynde at sælge lidt ud, siger hun og griner igen.

Showroom og lager
Og løsningen blev det lille lejemål på Søndertorv, der passede fortrinligt til formålet.

Her kan hun på udvalgte tidspunker og efter aftale tage mod kunder, og her kan lejemålet samtidig fungere som showroom og lager.

- Egentlig havde jeg tænkt, at de kun skulle være en webbaseret forretning, men så blev jeg opmærksom på, at lejemålet var ledig, og så slog jeg til, siger Pernille Calundan, der ud over Galleri P har lavet en aftale med Ib & Fruen på Tværgade, der løbende har udstilling og forhandling af få udvalgte værker i butikken.