Slut med at vente i kø: Borgere skal bestille tid i Borgerservice

Jesper Rosenquist 

Fra 1. marts kan du springe køen over i Borgerservice i Silkeborg Kommune, som indfører tidsbestilling

SILKEBORG Du gør det allerede hos lægen, frisøren og tandlægen.

Nu skal du også bestille tid, når du skal have nyt pas, kørekort eller noget helt tredje hos Borgerservice i Silkeborg Kommune fra 1. marts.

Det kommer til at foregå sådan, at du kan bestille en tid på kommunes hjemmeside, ved at ringe til Borgerservice eller ved at møde personligt op.

Mange tider hver dag
Der bliver mulighed for at vælge mellem mange tider hver dag. Og opstår der et akut behov, bliver det fortsat muligt at få hjælp i Borgerservice ved personlig henvendelse.

- Vi ved, at det pludselig kan haste rigtigt meget med at få hjælp hos os. For eksempel oplever vi ofte, at der pludselig skal laves et nyt pas, så hele familien kan komme på ferie. Og hvis du kommer i sådan en situation, er det stadig muligt at få hurtig hjælp, siger teamleder i Borgerservice, Sofie Martinussen, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Undgår ventetid
Kultur- og borgerservicechef i Silkeborg Kommune, John Bøgelund Frederiksen, fremhæver, at med den nye ordning slipper for at skulle stå i kø og vente på at komme til.

Silkeborg Kommune er langt fra den første kommune til at indføre tidsbestilling i Borgerservice.

- Vi er meget begejstrede for, at vi nu kan tilbyde en forbedret service. Vi har ladet os inspirere af de mange andre kommuner, der allerede har indført tidsbestilling og har plukket de bedste ideer og metoder fra dem, forklarer John Bøgelund Frederiksen.