Blåt forår på vej

Christian Kloch Larsen 

Silkeborgs bluesforening, B’Sharp, er klar med en perlerække af koncerter og lægger ud med bluesjam på søndag

MUSIK Bluesforeningen B’Sharp åbner søndag eftermiddag forårets koncertprogram med bluesjam på Rampelys.

Ved bluesjam er lokale musikere velkommen til at medbringe deres instrumenter og spille med på scenen. Denne gang er det musikerne Jens Kristian Dam og Steen Frederiksen, der styrer eftermiddagens jam.

Næste blueskoncert på Rampelys er lørdag 23. februar, hvor der er dobbeltkoncert med Oscar Mukherjee Trio og Trainman Blues.

Oscar Mukherjee spiller guitar og synger blues, og der udover består trioen af danske bluesveteraner som trommeslageren Asmus Jensen og Søren Bøjgaard på bas.

Trainman Blues er et nyt, lidt støvet band med den irske sanger Richard Farrell og den danske bassist Laust Nielsen i front. Med i bandet er bluesguitaristen Ronni Boysen og Thomas Crawford på trommer.

Bluesfesten fortsætter lørdag 9. marts med B.B. & The Blues Shacks, Det tyske band spiller i blueseliten i Europa og har efter flere besøg i Silkeborg sin egen fanskare i byen.

Lørdag 30. marts er der modersmålsblues fra de norske lande med danske Kent Thomsen, de to færøske bluesmusikere Terji Krossteig Messell og Uni Debess samt islandske Olav Gudnason.

Byens ældste bluesband
Byens ældste bluesband, Buffalo Woman Blues Band, er tilbage på scenen 17. april, hvor det gamle Silkeborg-band varmer op til påskeferien i Kedelhuset.

Besætning i bandet er forsangeren Iens Simonsen, guitaristerne Per Stephensen og Leon Thøgersen, Kim Stephensen på bas, Henning Sartor, trommer, Mogens Balle på keyboard og Thomas Melau på mundharpe.

Lørdag 4. maj spiller Jesper Theis Band på Rampelys. Den 34-årige frederikshavner opsagde for to år siden sit faste job for at hellige sig bluesmusikken på fuld tid. I dag plejer han karrieren i Barcelona, men når han i begyndelsen af maj går på scenen i Silkeborg er det i selskab med bassisten Olav Gudnason, Jarno Varsted, mundharpe og trommeslageren Niels Rose.

Forårets sidste blueskoncert er med Big Creek Slim Band fredag 17. maj på Rampelys.

Big Creek Slim bliver nævnt som det største danske og skandinaviske navn inden for traditionel blues i øjeblikket.

Marc Rune - som er Big Creek Slims borgerlige navn - begyndte sin karriere på Rampelys, da han for godt 10 år siden vandt Møblomania Blues Award og få år efter vandt Danish Blues Challenge. I 2015 blev han kåret til årets danske bluesmusiker. Big Creek Slim er på vej med det nyt album og det udkommer ved en releasekoncert på netop Rampelys. Med til Silkeborg har Slim danske blueslegender som Troels Jensen og Peter Nande, finske Tomi Leino på guitar, Jaska Prepula på bas og Mikko Peltola på trommer.