Mindste Mattsson går i storebrors fodspor

Mathias Hove Andersen 

Pelle Mattsson er kommet på kontrakt i SIF, der har storebror Magnus Mattsson som en bærende spiller på førsteholdet

FODBOLD 17-årige Pelle Mattsson har torsdag sat sin signatur på en traineekontrakt med Silkeborg IF, der løber frem til udgangen af 2020.

Dermed følger han i fodsporene på storebror Magnus Mattsson, der trods sine 19 år allerede er en central figur på klubbens førstehold.

- Først og fremmest så er jeg super glad. Det er jo ligesom det, man spiller for, når man træder ind i U13, som det var dengang, siger Pelle Mattsson, der kom til SIF fra samarbejdsklubben ØBG - præcis som storebror.

Brødrene spiller begge på den centrale midtbane, men Pelle Mattsson er mere defensivt orienteret i sit spil, mens Magnus Mattsson primært viser sig frem på den offensive midtbane.

Pelle Mattsson skal med på den kommende træningslejr i Tyrkiet, og han skal også fremadrettet indgå i førsteholdets træninger. Dermed får han rig mulighed for at spille sammen med Magnus Mattsson.

- Det er noget, som vi har tænkt på, siden vi var helt små og løb rundt ude i haven. Så det ser jeg mega meget frem til. Det er kæmpestort for mig, fastslår Pelle Mattsson.

Sportschef Jesper Stüker ser flere lighedstegn mellem brødrene Mattsson.

- De har fået kontrakt på næsten samme tidspunkt i deres karriere. De er nogle robuste drenge, som ikke har fået noget foræret, og så er hovedet skruet godt på, forklarer Jesper Stüker, der roser Pelle Mattsson for de præstationerne i A-truppen.

- Pelle har på det seneste vist et potentiale til førsteholdet via træning og kampe. Vi så det blandt andet i træningskampen mod Sønderjyske, hvor han viste sine evner og ikke mindst sit mod til at turde sætte spillet i en ung alder, siger Jesper Stüker.