Art palette and brushes with a lot of colors

Foredrag om amerikanske kunstnere

SILKEBORG Det andet af tre foredrag i Ældre Sagen om amerikanske kunstnere finder sted i Medborgerhuset den 21. februar og omhandler kunstneren Edward Hopper (1882-1967). Han tilhørte stilretningen amerikansk realistisk maleri. Hans vej til berømmelse var lang, inden han i 1923 fik sit gennembrud. I dag er han berømt for sine mange oliemalerier med motiver fra både land og by. Billederne emmer af tomhed og stilstand - ofte indeholder de ingen personer, eller personer uden relation til hinanden.

Foredraget rundes af med et indslag om den danske kunstner, Poul Anker Bech (1942-2009), der som inspiration til sine mange hverdagsskildringer med gådefulde motiver måske kiggede til Edward Hopper? Foredraget holdes af Brit Vittrup.