Velvære til gravide og deres børn

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Pædagog Mette Bisgaard Berntsen har sagt farvel til børn og forældre i vuggestuen, men satser som uddannet fysioterapeut på samme målgruppe i »Fysio-Massage«

SILKEBORG Som pædagog i en vuggestue har Mette Bisgaard Berntsen gennem efterhånden mange år nydt det daglige arbejde med børn og forældre.

Et arbejde, hvor hun har brugt sine pædagogiske kompetencer og erfaringer, men samtidig også har haft en følelse af, at der var for lidt tid. For få hænder til for mange børn, som hun selv skitserer den dagligdag, hun var blevet en del af.

- Jeg har været så glad for mit arbejde. Jeg har elsket at have med børn at gøre. Har nydt arbejdet omkring »den lille familie«, men har erkendt, at jeg ikke kunne være med til det mere. Og så har jeg valgt at gribe fat i min tidligere uddannelse som fysioterapeut, siger Mette Bisgaard, der netop har åbnet klinik på Lyngbygade.

Også traditionel massage
Her har hun under navnet Fysio-Massage ved Mette Bisgaard Berntsen etableret sig som selvstændig massør, hvor hendes håb er, at hun fortsat vil kunne arbejde tæt med små børn og deres forældre.

Eller rettere, nok mest deres mødre.

- Som uddannet fysioterapeut tilbyder jeg traditionel massage til alle, men det er ikke forkert at sige, at jeg satser på massage til gravide, efterfødselsmassage og massage til babyer og små børn, siger Mette Bisggard.

Så der er alle muligheder for at få den regulere - lidt hårde - fysiurgisk massage, mens gravide og nybagte mødre måske mere har behov for den blive og velværebaserede massage. Det samme som i øvrigt kan gælde for børn.

Lad baby opleve sig selv
- Massage til børn kan være med til at mindske uro eller småstress. Hvis man oplever det i sin familie, kan man jo prøve det af og se, om det har en effekt, siger Mette Bisgaard, der også tilbyder mødregruppe massage.

Her tager hun ud til mødregrupper - eventuelt med sin briks - og giver mødrene massage, mens andre eventuelt ser efter deres nyfødte. Og er der behov for at få lidt hjælp til babymassage, er det også en mulighed.

- Babymassage handler om at skabe kontakt mellem forældre og barn. At »se« sit barn og lade barnet opleve og mærke sin egen krop. Det kan måske virke lidt vildt, at der kan være en efterspørgsel på at lære det, men jeg oplever faktisk, at der er et behov blandt mange forældre. Og jeg vil gerne være med til fortsat at have fokus på - og gentage - at det er vigtigt at være nærværende og tæt på sit barn, siger Mette Bisgaard.

Fokus på den lille familie
Udover babymassagen, der i sagens natur også tilbydes enkeltvis i klinikken på Lyngbygade, handler efterfødselsmassage også om at »mærke sin egen krop«.

- I gamle dage nursede man om kvinderne, når de havde født. Tidligere var kvinder også længere tid på hospitalet, hvor det fik ro og hvile efter fødslen, end det er tilfældet i dag. Når jeg tilbyder massage til kvinder, der for nyligt har født, kan det være i forhold til spændinger og ømhed i kroppen. Men det er i høj grad også for at kunne skabe et rum, hvor de får mulighed for at finde ind i sig selv igen, siger Mette Bisgaard, der satser fuld tid på Fysio-Massage.

- Jeg glæder mig. Det er spændende. Jeg håber, at jeg kan skabe et sted, hvor fokus bliver på »den lille familie«. Hvor jeg kan få den samme oplevelse med mor og barn, som jeg havde i mit arbejde som pædagog, siger Mette Bisgaard.