Foto: Jakob Stigsen Andersen

Koncert bag scenen

MUSIK Mandag aften er Silkeborg-pianisten og filmproduceren Jacob Nielsen tilbage med backstage-salon bag scenen i Jysk Musikteater, hvor klassisk flygelmusik bliver blandet med film og rødvin.

Konceptet med backstage-salonerne er at samle publikum tæt om koncertflyglet, hvor Jacob Nielsen med live-kameraer, filmfortolkninger og musik fører publikum ved hånden og formidler den stolte klassiske klaverlitteratur på en afslappet, rørende og humoristisk måde.

Jacob Nielsen får ved denne gang selskab af sin musikalske makker gennem 25 år, violinisten Tue Lautrup, og sammen vil de opføre Prokofiev’s 2. Sonate. Et værk der blev skrevet i 1942 under et ophold i den Ksakhstanske hovedstad, Alma Ata, hvor han var i gang med at komponere musik til filmen »Ivan den Grusomme«.