Stor søgning til foredrag med udelukket fodboldlandsholds-anfører

Hans Krabbe 

Midtjyllands Avis blev væltet af folk, der gerne vil høre Shabnam Mobarez - også busture rundt i Silkeborg går som varmt brød

SILKEBORG Den lokale lyst til at høre den 24-årige tidligere anfører for det kvindelige, afghanske fodboldlandshold Shabnam Mobarez fortælle om et meget anderledes liv med fodbold er massiv.

Omkring 100 lagde billet ind på tirsdagens foredrag.

Flyttes til Jysk Park
Det er flere, end vi kan huse på redaktionen på Midtjyllands Avis, og derfor har vi sammen med med-arrangøren, SIF Q, valgt at flytte arrangementet til loungen på Jysk Park, hvor vi er sikre på at kunne give de 100 tilmeldte en god oplevelse.

- SIF stiller loungen til rådighed for os. En stor del af de tilmeldte er piger og unge kvinder fra SIF Q, og det er fedt, at så mange har lyst til at høre en ung kvinde fortælle. En kvinde, som har og har haft et helt andet liv med fodbold, end vores medlemmer er vant til, siger Lene Sveistrup Bengtsson, der formand for SIF Q.

Shabnam Mobarez har tidligere repræsenteret sit land, men er netop nu udelukket fra det afghanske fodboldlandshold som følge af en konflikt med lederne i det afghanske forbund i en sag om påstået misbrug af unge landsholdsspillere. Det er en strid, det internationale fodboldforbund FIFA kigger på lige nu - og det er givetvis et af de emner, Shabnam Mobarez kommer ind på tirsdag.

Glæder sig helt vildt
- Det er super sejt, at vi bliver så mange, og jeg glæder mig helt vildt til at komme til Silkeborg, lyder det fra Shabnam Mobarez.

Foredraget med den unge fodboldspiller, der er rollemodel for masser af unge fodboldkvinder i Mellemøsten, foregår på Jysk Park - og altså ikke på redaktionen på Papirfabrikken som oprindeligt annonceret.

Populære sightseeing-ture
Et andet populært læser-initiativ lige nu er de busture, som Midtjyllands Avis i samarbejde med Silkeborg Kommune tilbyder.

Konceptet er, at vidende folk fra kommunen bruger et par timer på at køre rundt i Silkeborg og forklare nærmere om de nye bydele og udstykningerne, der vokser op rundt om Silkeborg.

Den første tur var udsolgt i en ruf. Yderligere to ture er planlagt til 19. marts og 9. april, og de er også udsolgt.

Ekstra rundtur?
Derfor overvejer avisen sammen med kommunen, om vi skal tilbyde en fjerde rundtur, så over 200 silkeborgensere på den måde får et eksklusivt indblik i, hvor og hvordan deres by udvikler sig.

Mere om det i avisen senere.