Chok: BSV-landsholdsspiller ude resten af sæsonen

Peter A. Sørensen 

Bagspiller blev allerede skadet før VM, men landsholdslejren overså skaden. Nu koster det dyrt for BSV

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg må undvære profilen Nikolaj Markussen i resten af sæsonen. Det er de bitre kendsgerninger, efter nærmere undersøgelse har vist en skade på storskyttens ene lilletå.

Nikolaj Markussen pådrog sig skaden i landskampen mod Ungarn 6. januar, men i landsholdslejren blev det vurderet som en forstuvning. Det har imidlertid vist sig, at det er en tå, der er gået af led og kræver operation.

BSV-profilen blev ultralydsscannet efter landskampen, men foden blev ikke røntgenfotograferet. Landsholdsteamet vurderede, at der var tale om en kraftig forstuvning. Nikolaj Markussen blev derefter sendt på banen til de efterfølgende 10 VM-kampe inklusiv finalen 27. januar, hvor Danmark vandt guld.

BSV er ikke tilfreds
I Bjerringbro-Silkeborg ærgrer og undrer klubledelsen og trænerteamet sig over, at DHF ikke har informeret klubben om Nikolaj Markussens skade undervejs i forløbet og konstateret skaden. Samtidig kan det både sportsligt og økonomisk blive et større problem, at profilen ikke er med i det vigtige forår.

- Vi har undervejs ikke hørt om skaden fra DHF. Vi ærgrer os og undrer os over den manglende kommunikation fra DHF, siger administrerende direktør i BSV Jesper Schou.

Da Nikolaj Markussen kom retur til Bjerringbro-Silkeborg efter VM, tog klubben det for gode varer, at der blot var tale om en kraftig forstuvning. Efter ligakampen mod Aalborg 13. februar besluttede klubben at undersøge Nikolaj Markussen nærmere. Her stod skadens omfang klart.

- Var skaden blevet konstateret med det samme, kunne operation sandsynligvis være undgået eller foretaget tidligere, siger Jesper Schou.

- Resten af holdet må nu rykke sammen og gå 100 procent efter succes i den kommende periode, siger Jesper Schou.

BSV møder i aften kl. 18.30 Lemvig-Thyborøn på hjemmebane i Jysk Arena. Det opgør kan følges live her på mja.dk.