Linolie kan være årsag til voldsom brand

Adam Haff 

Politiet har afsluttet undersøgelserne af branden i det tidligere Funder Tømrer- og Snedkerforretning

Brandårsagen kan ikke fastslås 100 procent, men det var sandsynligvis klude vædet med linolie, som 6. februar startede branden i den tidligere Funder Tømrer- og Snedkerforretning.

Det er konklusionen på de undersøgelser, politiet i samarbejde med eksperter fra Dansk Brandteknisk Institut har foretaget af brandtomten.

- Vi mener, at det sandsynligvis var nogle klude, som var blevet brugt til at tørre nogle møbler af med, som selvantændte. Kludene var vædet med linolie, siger politiassistent Michael Svendsen fra politiet i Silkeborg.

Ved branden nedbrændte den cirka 300 kvadratmeter store virksomhed, som trods en otte timer lang slukningsindsats ikke stod til at redde.

Ingen kom til skade ved branden.

Daniel Møgelbjerg, der driver møbelsnedkeriet Hornberg i ejendommen, opdagede branden, som opstod ved et bord i værkstedshallen.

Michael Svendsen fortæller, at brandundersøgerne blandt andet har interesseret sig for, om el-installationer kunne være årsagen til branden. Det er udelukket. Undersøgelserne fastslår samtidig, at branden ikke var påsat.

- Vi har lukket undersøgelsen og frigivet brandstedet, siger politiassistenten.