Sidste foredrag om amerikanske kunstnere

SILKEBORG I Ældre Sagens tredje og sidste foredrag om amerikanske kunstnere, byder foredragsholder Brit Vittrup på en lille buket af kendte og mindre kendte amerikanske kunstnere - ikke kun fra USA.

Walasse Ting (1929-2010) var en kinesisk-amerikansk kunstner, der især blev berømt for sine farvestærke billeder af nøgne kvinder, dyr og fugle. Jeff Koons (1955) er en kontroversiel kunstner, der bl.a. kendes for sine reproducerede ballondyr fremstillet i rustfrit stål med spejlblanke overflader. Fernando Botero (1932) er den mest anerkendte kunstner fra Latinamerika og især berømt for sine store, svulmende og overdimensionerede skulpturer og billeder af fede mænd og kvinder. Hans værker findes både i Amerika og i Europa.

Foredraget foregår i Medborgerhuset den 28. februar.