Legendarisk jazzband kommer til Silkeborg

Christian Kloch Larsen 

Los Angeles-bandet Yellowjackets giver deres eneste koncert i Jylland i Kedelhuset til november

MUSIK Et af historiens største fusionsjazzorkestre kommer til Silkeborg til november og giver sin eneste koncert på jysk grund i Kedelhuset.

Yellowjackets har over 30 albums og 17 Grammy-nomineringer med i bagagen til Danmark, hvor der ud over Kedelhuset fredag 1. november også er planlagt en koncert i Amager Bio i København.

Yellowjackets har siden starten i 1981 udviklet sin helt egen musik, hvor elementer af funk, rythm and blues og moderne jazz smelter sammen.

Saxofonen har taget over
I begyndelsen var Yellowjackets centreret om guitaristen Robben Ford, men siden har saxofonen taget over som signatur-instrumentet i bandet, som har haft utallige prominente gæstemusikere. Weather Report-trommeslageren Peter Erskine, guitaristen Mike Stern og bassisten Felix Pastorius har været blandt gæstemusikerne og siden 1990 har saxofonisten Bob Mintzer været fast medlem.

Og det var netop, da Bob Mintzer besøgte Silkeborg i 2017 sammen med Nordkraft Big Band i Kedelhuset, at idéen med at få Yellow Jackets til landet opstod, fortæller spillestedsleder Johannes Konstantin Neergaard.

- Lige siden har jeg arbejdet på at få hele det legendariske band til Silkeborg. Det endte med at lykkes i et godt samarbejde med spillestedet Amager Bio og den østrigske agent, således at jazzentusiasterne i Danmark nu kan opleve et af de førende bands i crossover-genren, både i øst og vest, siger han.

Ud over saxofonisten Bob Mintzer udgør de gule jakker i dag Russell Ferrante (keyboards), bassisten Dane Alderson og trommeslageren Will Kennedy.