Lussinger i luften på Nygade

Adam Haff 

Weekend med provokationer og vold i nattelivet - blandt andet slog 18-årig kvinde en dørmand

SILKEBORG Politiet måtte et par gange i weekenden rykke ud til ballade og vold i Silkeborgs natteliv.

Natten til lørdag skabte en gruppe på fem mænd fra Aarhus ballade i Nygade. Ifølge politiet generede mændene på mellem 25 og 29 år »alt og alle«. Og forsøgte at komme i slagsmål.

Det fik klokken 02.50 dørmænd til at kontakte politiet, som fik fat i gruppen. De blev alle noteret med navn og adresse og fik herefter lov til at gå igen.

Men der gik kun en halv time fra anmeldelsen, før den var gal igen. Politiet oplyser, at en 26-årig mænd fra gruppen havde provokeret en 19-årig mand fra Viborg, blandt andet ved at hælde noget af en softdrink ud over den yngre mand. Da offeret beklagede sig over det, stak den 26-årige mand ham to lussinger.

Politiet fik fat på den 26-årige mand fra Brabrand, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Natten til søndag opstod der kort før klokken 03 slagsmål på dansegulvet på Zwei Grosse Bier Bar i Nygade. To 18-årige mænd fra Silkeborg og en 23-årig mand fra Aarhus røg i totterne på hinanden.

Dørmændene smed mændene ud fra værtshuset, og politiet sigtede dem alle for overtrædelse af restaurationsloven. En 18-årig kvinde fra Silkeborg prøvede at stoppe dørmændene, og i den forbindelse slog hun den ene af dem med flad hånd i hovedet.

Det oplyser politiet, som sigtede kvinden for vold.