Nu er det sikkert: Alphabeat klar med ny musik og koncerter

Benedikte Storgaard Clausen 

Silkeborg-bandet har ligget i dvale, men er nu ude med ny musik. Til efteråret står den på koncerter

SILKEBORG Nu er det sikkert og vist. Alphabeat bryder flere års tavshed med ny musik og to store koncerter til efteråret.

Silkeborg-bandet har i dag, fredag, udgivet et nyt nummer med titlen »Shadows«. Ikke siden albummet »Express Non-Stop« fra 2012 har bandet udgivet musik i fællesskab, men den første forårsdag i år er det altså ændret.

- Det har hele tiden ligget i kortene, at vi skulle spille sammen igen, og lysten til det har været der i lang tid. Der er en stærk energi og kemi, som er blevet genantændt, og det blev den med det samme, da vi lavede »Shadows«, siger Stine Bramsen i en pressemeddelelse.

Desuden annoncerer popbandet koncerter til efteråret i Aarhus og København.

- Vi kan slet ikke beskrive, hvor meget vi glæder os til at træde op på scenen sammen igen. Vi har bevidst lagt begge vores shows om lørdagen, så folk får mulighed for at feste igennem med os. Hvis publikum er klar, så kommer vi til at vælte de to steder sammen, siger hun.

Gruppen opstod i Silkeborg tilbage i 2002, hvor de seks medlemmer mødtes på Silkeborg Gymnasium. Deres første album »Fascination« udkom i 2007, og de følgende plader »The Spell« og »Express Non-Stop« kom i henholdsvis 2009 og 2012.

Efter at have turneret med deres seneste album, har Alphabeat ikke givet lyd fra sig som samlet band de seneste fem år. Medlemmerne har haft travlt med deres individuelle karrierer. Blandt andet har Stine Bramsen en succesrig solokarriere, og så sent som i fredags spillede hun i Silkeborg. Anders SG og Anders B har spillet sammen under navnet Thanks.

De øvrige medlemmer er Rasmus Nagel, Anders Reinholdt og Troels Hansen.