Lars Larsens kone åbner museum

Bjarne Gregersen 

Svejbæk-købmanden holder officiel indvielse af sit helt eget museum i anledning af 40 års jubilæumsåret

SVEJBÆK/BRABRAND Svejbæk-købmanden Lars Larsen nævnes ofte som en mulig sponsor for et fremtidigt nyt Museum Jorn i Silkeborg, men nu er skaberen af Jysk selv blevet museumsejer, for et Jysk Museum er nu helt færdigindrettet i Jysk-hovedkvarteret på Sø-dalsparken i Brabrand. Dermed er det klar til at blive officielt indviet. For til april er det 40 år siden, at Jysk åbnede sin første butik i verden. Det markeres med officiel åbning af Jysk Museum på fredag den 8. marts, hvor Lars Larsens kone, Kris, klipper snoren til museet.

Lars Larsen har inviteret udvalgte gæster til den officiel åbning af museet, hvor der dog heller ikke fremover vil blive almindelig adgang for offentligheden.

- Det føles, som om det var i går, vi åbnede den første butik på Silkeborgvej i Aarhus. Men jeg kan godt se i de gamle fotoalbummer, at håret var knap så gråt engang. De mange ting og sager, som min kone, Kris, har været så god til at gemme, fortæller da også en fantastisk historie, som viser, at vi har nået utroligt meget på de 40 år. Tænk, hvad det ikke kan blive til om endnu 40 år, siger Lars Larsen.

Når gæsterne træder ind i museet, befinder de sig pludselig i en miniudgave af en butik med disk og varer på hylderne. Bag disken toner Lars Larsen frem på væggen via en projektor, som afspiller en video med velkomst af grundlæggeren selv.

Efter velkomsten kan gæsterne bevæge sig videre rundt i en gang, hvor hylder fra gulv til loft er spækket med effekter i forskellige temaer som årsfester, medarbejderuniformer og ekspansion til nye lande.

Deriblandt rigtig mange ting, som har relation til Silkeborg-området.

Ud over at dokumentere Jysks historie for eftertiden skal museet bruges til at fortælle nye medarbejdere og samarbejdspartnere om virksomhedens historie og udvikling. Selv uden personlig guide kan gæsterne i museet gå på opdagelse i historien med hjælp fra interaktive skærme og skilte med uddybende forklaringer.