Borgermøde i Virklund: Hvor skal byens butikker ligge?

Kenneth Husum 

Kommunen inviterer til borgermøde og debat om fremtidens butiksliv i Virklund

VIRKLUND Hvordan skal fremtidens butiksliv se ud i Virklund?

Det er på dagsordenen, når Silkeborg Kommune tirsdag den 12. marts inviterer til borgermøde og debat i Virklund Fritidscenter.

Mødet kommer blandt andet til at handle om det nuværende butiksområde omkring Virklund Centret, og om hvorvidt Dagli’brugsen skal udvides samt om der skal etableres én ny dagligvarebutik i Virklund Øst på Mørksøvej 1 eller et nyt butiksområde på Mørksøvej med flere butikker.

Det er plan- og vejudvalget, der har taget initiativ til mødet. Det sker, fordi der bliver åbnet for, at Virklund Øst kan blive et nyt lokalcenterområde.

Virklund Øst er i dag primært et erhvervsområde, men helhedsplanen for Virklund, som udover at binde den østlige og vestlige del af Virklund bedre sammen, ændrer Virklund Øst til at være et boligområde.

I den forbindelse er det også blevet undersøgt, hvor en dagligvarebutik kan ligge, og hvilke konsekvenser det vil få.

Teknik- og Miljøafdelingen har fået to ansøgninger om at etablere butikker og en tankstation på Mørksøvej. Det er blandt andet Dagli’brugsen, der har udtrykt ønske om at flytte for at kunne udvide. Også Rema 1000 har søgt om at kunne åbne på Mørksøvej.

Plan- og vejudvalget efterlyser forslag til, hvordan detailhandlen i Virklund skal se ud i fremtiden.

Der kan indsendes forslag og andre kommentarer i perioden fra 6. marts til 3. april.