Anders Dam og Ulrik Haagerup debatterer journalistik

Hans Krabbe 

Bankmanden Anders Dam og publicisten Ulrik Haagerup stiller op til debat i Silkeborg om journalistikkens udfordringer - og hvor den måske er på vej hen

SILKEBORG Det er to af Danmarks mest erfarne debattører, der krydser klinger, når Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam og stifteren af Constructive Institute, Ulrik Haagerup, torsdag den 21. marts stiller op til diskussion om journalistikkens helbredstilstand.

Debatmødet, der er resultatet af et samarbejde mellem Jyske Bank, Constructive Institute og Midtjyllands Avis, finder sted i Jyske Banks kantine i Vestergade i Silkeborg sidst på eftermiddagen med plads til et par hundrede tilhørere.

Anledningen til debatten er blandt andet, at den erfarne kommunikatør, Anders Dam, i vid udstrækning hælder til det relativt nye, sociale medie Twitter som sin foretrukne kommunikationsplatform, mens Ulrik Haagerup aktuelt gør meget ud af at understrege, at de traditionelle medier - som eksempelvis Midtjyllands Avis - måske står foran et comeback efter år i defensiven. Jo vildere verden roterer, og jo flere fake news, der findes derude, jo vigtigere er det med troværdige medier tæt på borgerne, lyder Haagerups analyse.

First mover med tv
Anderledes tilgang til det aktuelle mediebillede har Anders Dam.

Allerede tidligt var hans virksomhed Jyske Bank først til at etablere egen tv-station for at stå stærkest muligt i det danske nyhedsbillede, og i dag er det altså Twitter, Dam gerne bruger, når han deler nyheder fra banken og analyser af den finansielle verden. Det går meget godt uden de gamle medier, er Dams oplevelse.

Men hvorfor mener en af Danmarks mest citerede erhvervsledere, at Twitter er vigtigere for ham end de traditionelle medier? Og hvorfor mener en af Danmarks mest rutinerede journalister og stifter af Constructive Institute, at det er en farlig udvikling?

Det er nogle af de spørgsmål, vi med garanti får svar på, når de to hurtige, rutinerede og skarpe tunger sætter hinanden stævne torsdag den 21. marts.

Arrangørerne er vært ved en sandwich og en forfriskning. Deltagelsen er gratis.

Tilmelding efter først-til-mølle-princippet til: [email protected]