Politi advarer mod snyd: 47-årig narret af falsk kvittering

Adam Haff 

To mænd slap ved privat handel afsted med computer til 7000 kroner uden at betale

SILKEBORG Handler man privat, skal man være opmærksom på, om de elektroniske kvitteringer for pengeoverførsel vitterlig er ægte.

Det vidner en sag fra Silkeborg om. Politiet har stadig ikke solide spor at gå efter, siden en 47-årig mand i fredags blev snydt i en privat handel.

Manden havde en gaming-computer til salg via Den Blå Avis, og to mænd troppede derfor op hjemme hos manden på Øster Bordingvej i Silkeborg.

En handel blev aftalt, og i den forbindelse skulle der overføres 7000 kroner til mandens konto i hans pengeinstitut. Under handlen ringede den ene gerningsmand til en tredje ukendt person, og to minutter senere tikkede der en sms-kvittering ind på sælgers mobiltelefon.

Kvitteringen var angiveligt fra mandens bank, der meddelte, at der var overført 7000 kroner, hvorefter sælgeren udleverede computeren.

Siden fandt den 47-årige computersælger så ud af, at han var blevet fuppet. Og politiet advarer mod, at man stoler blindt på elektronisk dokumentation.

- Pengene var ikke overført. Bedrageriet kunne lykkes, fordi gerningsmændene benyttede et computerprogram. Med programmet kan man sende en sms-kvittering. Den ser ud, som om den kommer fra ens egen bank, og at der er overført penge til ens konto. Men sms’en er altså ikke afsendt fra ens bank, fortæller politikommissær Bent Riber Nielsen fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Han oplyser, at de to gerningsmænd var mellem 18 og 25 år, mellemøstligt udseende med sort hår og brun hud og dansktalende. De var begge omkring 180 centimeter høje. Den ene var spinkel, den anden kraftig af bygning.