Lokal heltinde med i kapløbet: Årets »Hjerteredder« er fundet

Benedikte Storgaard Clausen 

Det blev ikke Tinna Hjorth Bergstedt fra Silkeborg og hendes kolleger, der lørdag aften blev kåret som årets »Hjerteredder«

SILKEBORG Lørdag aften ved Hjerteforeningens indsamlingsshow »Hjertegalla«, der blev sendt direkte på TV2 Charlie, blev årets »Hjerteredder« kåret.

Med i kapløbet var den lokale heltinde Tinna Hjorth Bergstedt fra Silkeborg, der sammen med tre kolleger var blandt de få udvalgte kandidater, til prisen, hvor 54 i første omgang var indstillet.

På Tinna Hjorth Bergstedts arbejdsplads, Nextjob i Herning Kommune, var hun nemlig med til at redde en kollegas liv i juni i fjor sammen med tre øvrige kolleger.

Det blev dog ikke Tinna Hjorth Bergstedt og kollegerne, der vandt prisen som årets »Hjerteredder«. Det blev derimod Lene Bregnholt Larsen fra Hedehusene for sin stærke indsats, der reddede hendes mands liv.

- Personligt er jeg dybt imponeret over, at du i 20 ubeskriveligt hårde minutter holdt liv i din mand Anders. For øjnene af dine skrækslagne døtre. Og med en brækket hånd og en hjernerystelse, sagde Hjerteforeningens administrerende direktør, Anne Kaltoft, da hun overrakte prisen som Årets Hjerteredder 2019 til Lene Bregnholt Larsen.