Skovtur og skovgodser ved Salten Langsø

Susanne Niskanen 

Læsere fik en grundig orientering om skovdrift og miljøpolitik i skovene ved Salten Langsø

SALTEN Omkring 25 af Midtjyllands Avis’ læsere fik søndag en oplevelse lidt ud over, hvad en stille travetur i skoven normalt byder på. I selskab med skovrider Niels Peter Dalsgaard og godsejer Torben von Lowzow fik de på en tre timer lang skovtur en grundig orientering om skovdrift og miljøpolitik i skovene ved Salten Langsø. Den restriktive publikumspolitik fik også nogle ord med på vejen, hvor formålet er, som det hedder: »at bevare naturområdets specielle karakter, flora, fauna, kulturspor, og for at stilheden sikres for eftertiden«.

- Vi plejer at sige, at havørnen er vores bedste ambassadør for den restriktive publikumspolitik, vi har i skovene ved Salten Langsø, fortalte skovrider Niels Peter Dalsgaard Jensen fra Salten Langsø Skovadministration A/S. I snart 10 år er det nemlig lykkes at få et nyt kuld unger på vingerne hvert år, og det skyldes, at der er fred og ro i skovene, ellers ville den ikke komme tilbage år efter år for at yngle, understregede han.

Undervejs fik deltagerne også mulighed for at se et af skovgodserne og nyde udsigten ud over skovene og Salten Langsø.

Torben von Lowzow udgav sidste år sammen med sin far, Lennart von Lowzow, bogen »Skovgodserne ved Salten Langsø«, der efter kort tid var udsolgt i boghandlen og derfor trykt i andet oplag.