Stor skuffelse: Silkeborg-Voel misser slutspil efter drama

Mathias Hove Andersen 

Voel-kvinderne hentede den påkrævede sejr over EH Aalborg, men det var ikke nok, da Viborg samtidig tabte til TTH Holstebro

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel kommer ikke med i slutspillet og skal i stedet koncentrere sig om at undgå nedrykning fra ligaen.

Det blev en realitet efter grundspillet sidste runde, der blev afviklet onsdag aften, selvom Voel-holdet vandt udekampen over EH Aalborg med 24-21. Silkeborg-Voel kunne snige sig med i slutspillet, hvis Viborg HK besejrede TTH Holstebro, men de grønne fra domkirkebyen indkasserede et nederlag på 23-27, og TTH snupper derfor den sidste slutspilsplads.

Silkeborg-Voel skal nu deltage i kvalifikationsspillet, hvor en ny ligabillet skal sikres.

Voel-kvinderne kom rigtig skidt ud til nøglekampen, og værterne fik hurtigt bragt sig foran med tre mål. Gæsterne havde meget svært ved at score på Emma Friberg i det nordjyske mål, og efter 19 minutters spil så cheftræner Jakob Andreasen sig nødsaget til at smide det grønne kort ved stillingen 9-5 til EH Aalborg.

Timeouten var med til at vende kampen for gæsterne, der scorede seks mål på stribe. Hjemmeholdet nåede dog akkurat at udligne til pausestillingen 11-11, men da Viborg samtidig førte med 13-12 over TTH Holstebro, havde Silkeborg-Voel det ene ben i slutspillet efter de første 30 minutter.

Spændingen fortsatte med uændret styrke efter pausen, men 10 minutter før tid fik gæsterne slået et pænt hul ved stillingen 18-22. TTH var dog også foran med et enkelt mål i Viborg, og på det tidspunkt så det ud til, at en Voel-sejr ikke ville være nok til at nå slutspillet.

I slutfasen var der ingen tvivl om, at Silkeborg-Voel ville vinde kampen i Nørresundby Idrætscenter, men da det samtidig stod klart, at Viborg tabte til TTH, sikrede sidstnævnte ottendepladsen, fordi holdet er bedst i det indbyrdes regnskab med Silkeborg-Voel.

Der var dog jubel i det nordjyske, hvor EH Aalborg trods nederlaget undgik at rykke direkte ned. Den tvivlsomme ære tilfaldt Ringkøbing Håndbold.