Stort debatmøde i Silkeborg om et grønnere Danmark

Jakob Munk Schmidt 

Eniig på Tietgensvej slår dørene op til skarp politisk debat om Danmarks grønne omstilling. Journalist Tine Gøtzsche skal lede slagets gang

SILKEBORG Hvem sikrer Danmark en grøn fremtid efter valget? Hvilke folketingskandidater har de bedste bud på den grønne omstilling?

Fem markante folketingskandidater stiller på mandag eftermiddag den 25. marts op til debat hos energiselskabet Eniig i Silkeborg for at debattere temaet: Hvordan sætter vi strøm til et grønnere Danmark?

Politikerpanelet består af Thomas Danielsen (V), Jens Joel (S), Alex Van-opslagh (LA), Andreas Steenberg (RV) og Søren Egge Rasmussen (EL).

Tine Gøtzsche, der er erfaren journalist og kendt fra DR, skal styre slagets gang.

Et af hovedtemaerne
Klima- og miljøspørgsmål er allerede blevet et af hovedtemaerne i valgkampen, og Eniig i Silkeborg vil gerne sætte aftryk på den politiske dagsorden.

- Vi er vært ved et åbent valgarrangement, fordi vi også som andelsselskab opererer på demokratiske principper og ønsker at medvirke til at understøtte den demokratiske dialog på energiområdet, forklarer Martin Romvig, administrerende direktør for Eniig.

- Som energi- og teleselskab er vi politisk uafhængige og ønsker ikke at støtte nogle kandidater over andre. Derfor har vores krav og succeskriterium været bred partipolitisk repræsentation, siger Eniig-direktøren.

Arrangementet varer halvanden time, og der er gratis adgang for alle.