BSV-duo udtaget til landsholdet

Michael Helligsø 

Nikolaj Øris og Johan Hansen er med i den trup, der i april spiller EM-kvalifikation

HåNDBOLD Tirsdag satte landstræner Nikolaj Jacobsen navn på de 16 spillere, der skal i april møder Montenegro i to EM-kvalifikationskampe, og med i truppen er to profiler fra Bjerringbro-Silkeborg.

Nikolaj Øris og Johan Hansen er begge udtaget til landskampene, der er de første, siden Danmark i januar blev verdensmestre.

14 af de 16 spillere, der møder ind i landsholdslejren, er gengangere fra VM - heriblandt Bjerrinbro-drengen Rasmus Lauge - mens Füchse Berlins bagspiller Jacob Holm og GOG-fløjen Emil Jakobsen er helt nye i truppen.

Til gengæld holder Hans Lindberg en pause fra landsholdet, mens Caper U. Mortensen, René Toft og BSV-profiken Nikolaj Markussen alle er ude med skader.

- Jacob Holm har vi jo haft med mange gange, mens Emil Jakobsen er et spændende, ungt fløjtalent, som vi gerne vil kigge nærmere på, nu hvor Casper U. Mortensen er skadet. Emil er en af dem, vi forventer kan komme op og spille med på A-landsholdet på sigt.

- Vedrørende Hans har han selv bedt om en pause til og med sommer. Det har været en sæson med både skader og mange kampe. Han har derfor prioriteret de vigtige kampe med klubben i både EHF Cup og Final4 i Tyskland her i foråret. Vi har aftalt, at vi i efteråret i fællesskab ser på, hvordan det ser ud med ham, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Danmarks første kamp mod Montenegro er på udebane 10. april, mens de to lande tre dage senere mødes i en udsolgt Royal Arena i København.