SIF-talenter med i dansk EM-nedtur på Jysk Park

Peter A. Sørensen 

Det danske U17-landshold var tæt på overraskelsen mod England, men måtte bøjes sig til sidst og går dermed glip af EM-slutrunden

FODBOLD De danske talenter på U17-landsholdet, der tæller tre SIF-spillere, kommer ikke med til EM-slutrunden i maj.

Det blev en realitet torsdag eftermiddag, hvor danskerne i et medrivende opgør tabte 2-3 til England på Jysk Park i Silkeborg.

England snupper førstepladsen i puljen.

Danskerne skulle bruge en sejr, og hjemmeholdet kom foran efter en time, da Noah Crone spillede Mads Zaar fri med en flot pasning, der blev omsat til scoring med et fladt hug.

13 minutter før tid fik englænderne straffespark, da Joe Gelhardt blev bremset ulovligt af SIFs Frederik Carstensen. Sam Greenwood hamrede et hårdt spark mod mål, men den danske keeper Jonathan Ægidius reddede flot.

Englænderne var tydeligt frustrerede, men bare to minutter efter det brændte straffespark udlignede Chukwunonso Madueke til 1-1 med et godt spark fra kanten af feltet. Og tre minutter før tid bankede Joe Gelhardt bolden op i nettaget til 2-1.

Det ligende en afgørelse, men i overtiden udlignede Wahidullah Faghir fra Vejle til 2-2, og så var der ny spænding.Men da danskerne i de døende minutter jagtede sejren, afgjorde Englands Chukwunonso Madueke opgøret med et fremragende skud i det korte hjørne.

SIFs Frederik Carstensen spillede hele kampen på sin hjemmebane, mens en anden SIFer Niclas Holm Pedersen blev skiftet ind mod slutningen af opgøret.

EM spilles i Irland .-19. maj.