SIF vil sende spillere til Kjellerup

Peter A. Sørensen 

Overskudsspillere i Silkeborg IF kan få spilletid i naboklubben i næste sæson

FODBOLD Kjellerup IF har store problemer i bunden af 2. division, men i næste sæson er der udsigt til hjælp fra storebroderen mod syd, Silkeborg IF.

For de to klubber har indgået et to-årigt samarbejde, hvor KIFerne kan låne overskudsspillere i SIF, mens de bedste KIF-spillere kan spille med på reserveholdet.

- Aftalen betyder, at de spillere, der ikke kan komme på førsteholdet i Silkeborg, får mulighed for at komme til os. Samtidig vil vi gerne arbejde tæt sammen med SIF og lave udviklingsplaner for den enkelte spiller, siger sportschef i Kjellerup IF, Ole Pagh Madsen, der samtidig slår fast:

- For Kjellerup IF er dette en meget vigtig aftale. Vi ved, at vi har et godt setup her i Kjellerup både rent sportsligt men også selve de fysiske rammer er på et højt niveau. Med denne aftale, får vi mulighed for at kunne skabe et endnu bedre træningsmiljø og få en endnu bredere trup, som på den lange bane skal kunne være med til at indfri vores ambitioner, som forhåbentligvis er i 2. division, siger sportschefen.

Han kan ikke sætte navn på, hvilke SIF-spillere, der kan være en mulighed i næste sæson.

- Vi har ikke haft det første møde omkring spillere, så vi har ikke nogle konkrete navne endnu, siger sportschefen.

Også glæde i SIF
I Silkeborg IF er sportschef Jesper Stüker godt tilfreds med aftalen med naboerne.

- Vi har de sidste syv-otte år haft et samarbejde med Kjellerup IF, men det er meget fint, at vi nu får det formaliseret. Vi har jo også et samarbejde, hvor Kjellerup sender de helt unge talenter herind ti os, så det er fint, hvis vi også kan sende nogle spillere den anden vej, siger Jesper Stüker og peger på, at især unge talenter, der forlader U19-truppen er i spil til en tur til Kjellerup.

- Der kan være nogle spillere, som vi ikke helt har afskrevet, og så kan de få et godt forløb med spilletid i Kjellerup.

- Tidligere havde vi et godt forløb med Lasse Møberg og Mikkel Frandsen. Det fungerede vældig godt, og kunne lige så godt være blevet til noget, hvis der ikke var kommet nogle skader, siger Jesper Stüker.

KIFerne ligger lige nu til nedrykning, men det er ikke afgørende for samarbejdet.

- Det er ikke afgørende, om Kjellerup er i 2. division. Jeg kan prøve at hjælpe Kjellerup med at skabe et godt træningsmiljø for unge spillere, og et godt træningsmiljø i danmarksserien vil være rigtig fint for os, siger Stüker.

SIFs naboer fra Silkeborg KFUM har også sukket efter spillere fra SIF.

- Vi er længere i vores samarbejde med Kjellerup , men vi har også mange spillere, der spiller i KFUM. Det er spillerens helt frie valg, og vi synes også, at det er rigtig fint, hvis spillere tager til KFUM. Det er også vores samarbejdsklub, siger Jesper Stüker.