Stort mesterskab til Silkeborg

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg bliver i 2022 vært for EM i kano- og kajakmaraton på Silkeborg Langsø

KAJAK Der bliver travlhed på Silkeborg Langsø i 2022, hvor den europæiske elite stiller til start ved EM i kano- og kajakmaraton.

I weekenden har der været kongres i det europæiske kano- og kajakforbund, og her stod det klart, at Silkeborg tildeles værtsskabet for europamesterskaberne.

- Det er kæmpestort for os. Vi har selvfølgelig været stolte, hver gang vi har fået tildelt mesterskaber, men denne gang er det altså med champagne og kransekage, udtaler Lars Damgaard fra Silkeborg Kajakklub.

Klubben har i mange år været en fast del af mesterskabet med landsholdsroere og medaljer til følge. Klubbens dobbelte U18-verdensmester på maratondistancen i ener- og toerkajak, Thorbjørn Rask, ser frem til at byde de internationale modstandere velkommen til EM på hans egen hjemmebane.

- Det bliver vildt fedt at få lov til at ro mesterskabet på hjemmebane. Det er lidt uvirkeligt for mig med sådan et stort, internationalt mesterskab lige her midt i Silkeborg. Det bliver en sand fornøjelse at kæmpe om mesterskabet på hjemmebane. Jeg ser meget frem til det, lyder det fra Thorbjørn Rask.

Vindum: En meget stor ære
Også fra politisk hold glæder man sig over, at Silkeborg er blevet udvalgt til at huse EM i kano- og kajakmaraton i 2022.

- Det er en meget stor ære, at Silkeborg er vært for EM i 2022, siger borgmester Steen Vindum (V), der fremhæver de gode rammer i byen.

- Silkeborg er en af de førende kajak-byer i Europa. Vi har et stærkt og levende foreningsliv med et hav af talenter og internationale medaljevindere. Vi har topmoderne faciliteter til internationale stævner omkring det nye Søsportens Hus ved Silkeborg Langsø lige midt i Silkeborg by, påpeger Steen Vindum.

Formanden for Dansk Kano og Kajak Forbund udtrykker også stor glæde over, at EM kommer til Silkeborg.

- Jeg er utrolig glad for, at vi kan bringe EM maraton til Silkeborg. Vi har i Danmark, og i særdeleshed i Silkeborg, en lang og stolt maraton-tradition. Tour de Gudenaa - et af de ældste og længste maratonløb - har haft Silkeborg som omdrejningspunkt i flere end 50 år. Silkeborg har desuden fostret nogle af Danmarks stærkeste maratonroere gennem tiderne, siger Ole Tikjøb, der håber på stor opbakning til de danske deltagere.

- EM tilbyder vores dygtige kano- og kajakroere den helt usædvanlige mulighed for at optræde på hjemmebane med et hjemmepublikum i ryggen, uddyber han.

Sport Event Denmarks direktør, Lars Lundov, er også en glad mand, der ser på det store billede.

- Det er en unik situation, at Danmark tre år i træk får mulighed for at være vært for nogle af kano- og kajaksportens mest betydningsfulde mesterskaber, siger Lars Lundov, der henviser til, at Sprint VM i 2021 afvikles i Bagsværd, mens maraton VM i 2023 kommer til Trekantsområdet.