Italiensk stemning på Søndergade

Peter Bruvik-Hansen 

Simpel Osteria er lige dele italiensk inspireret cafe og delikatesseforretning

SILKEBORG Originale oste med sydlandsk klingende navne som Toma val Pusteria, Morbier A.O.C, Manchego Cruda, Brie de Meaux og Comte frister enhver oste-entusiast og andre med hang til et stykke originalt ost fremstillet efter ældgamle principper og opskrift.

De har nu fået nyt liv til deres ostedrømme, for efter længere tids fravær af en lokal ostebutik i midtbyen har Michael Bay åbnet Simpel Osteria på Søndergade.

Her kan man få en lang række udvalgte oste - primært af italiensk oprindelse og fabrikation - foruden italienske delikatesser som skinke og pølser.

Simpel Osteria er dog mere end en oste- og delikatessebutik, for indenfor inviterer borde og stole til samvær og hygge. Med et glas vin og lidt ost. En kop kaffe. En sandwich - eller måske lidt af det hele.

Et lille samlingssted
- Konceptet trækker tråde tilbage til Italien, hvor kunderne gik til købmanden for at købe lidt ost og skinke. Så fik man lidt smagsprøver og fandt ud af, at det måske ville være fint med lidt vin til. Så begyndte folk at samle sig, og så blev købmanden et lille, socialt samlingssted, hvor man ud over de lokale delikatesser også kunne få sig en snak og købe en lille anretning. Det er det, vi gerne vil skabe her på Søndergade. Et sted, hvor kunderne kan købe ost, pølse og skinke og andre små delikatesser med hjem, men også har mulighed for at få serveret de ting, vi sælger i butikken, siger Michael Bay.