Fotomesterskab i Silkeborg

Fotoklubben Focus er lørdag vært for de jyske mesterskaber med offentlig udstilling i Medborgerhuset

KUNST Fotoklubben Focus i Silkeborg er lørdag vært ved de jyske fotomesterskaber, som bliver markeret med en udstilling i Medborgerhuset på Bindslevs Plads.

Bag mesterskaberne står Sammenslutningen af Jyske Fotoklubber og i alt har 115 fotografer fra hele Jylland indsendt 570 fotos på print og 1000 fotos som digitale filer.

Efterfølgende er der udvalgt godt 300 fotos, som er blevet antaget til konkurrencen, og som kan ses på udstillingen på lørdag.

Fem kategorier
Konkurrencen er inddelt i fem katagorier: Farvebilleder som print, sort/hvide billeder som print, farvebilleder i digital form, sort/hvide billeder i digital form og endelig en gruppe kaldet »fototravel«, som også vises i digital form.

Der uddeles guld, sølv og bronze medaljer i hver kategori. Endvidere uddeler de enkelte dommere diplomer til deres »egne favoritter« blandt de mange fotografier.

Dommergennemgang og uddelingen af medaljer er kun for de inviterede fotografer, men udstillingen er åben for alle.

Repræsentanter fra fotogruppen Focus vil være til stede og besvare spørgsmål og fortælle om den lokale fotoklub, som gerne optager nye medlemmer.

De tre dommere i konkurrencen er Bjarne Meldgaard, forhenværende leder af Danmarks Fotomuseum i Herning, fotograf Michael Brøsch og Poul Chr. Jensen, som er medlem af Odense Fotografiske Amatørklub.