Silkeborg-Voel tæt på redning efter drama

Mathias Hove Andersen 

Voel-kvinderne kan dufte en ny sæson i ligaen efter en smal sejr over Randers HK

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel fik en perfekt start på kvalifikationsspillet lørdag aften, hvor Randers HK blev besejret med 27-26 efter et sandt drama foran 1014 tilskuere i Jysk Arena.

Hjemmeholdet fik slået et hul midtvejs i første halvleg, der var en meget tæt affære, og gæsterne så sig nødsaget til at tage timeout ved stillingen 10-7.

Fem minutter senere var det så Voel-træner Jakob Andreasen, der måtte finde det grønne kort frem, da kronjyderne havde fået reduceret til 10-9. Det var dog ikke nok til at forhindre en udligning, og ved pausen var kampen helt lige ved stillingen 12-12.

Fra anden halvlegs start kom Silkeborg-Voel bagud med to mål, men værterne kom tilbage på omgangshøjde, og et kvarter før tid var det fortsat umuligt at forudsige en vinder ved stillingen 18-18.

Den jævnbyrdige forestilling blev først afgjort efter en spændende afslutning. Fire minutter før tid bragte hjemmeholdet sig foran med 25-23, men to minutter senere fik Randers HK udlignet til 25-25.

17 sekunder før tid kom forløsningen, da Sofie Bæk Andersen fik chancen på straffekast. Playmakeren brændte i første omgang, men fik hurtigt fat i returbolden og scorede til 27-26, hvilket blev kampens resultat.

Med tre kampe tilbage i kvalifikationsspillet har Voel-kvinderne fire point på førstepladsen, og meget skal derfor gå galt, hvis holdet ikke skal sikre sig en ny sæson i landets bedste række.