Blomsterbutik fortsætter i Kirstens ånd

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Kirsten Laursen har efter 31 med »Kirstens Blomster« solgt butikken på Borgergade til sin medarbejder Pia Munksø

SILKEBORG Interiør og leverandør vil være uændret, og det er fortsat de samme kendte ansigter, kunderne i fremtiden vil møde hos »Kirstens Blomster« på Borgergade.

For selvom Pia Munksø nu har overtaget nøgler og økonomisk ansvar og kan skrive selvstændig blomsterdekoratør og indehaver på visitkortet, bliver der ikke ændret på hverdagen i butikken.

- Det fungerer fint, og Kirsten og jeg har jo i mange år fordelt arbejdet mellem os. Jeg har været i butikken og hun har taget sig af det administrative. Jeg vil fortsat være i butikken, og Kirsten har lovet, at hun bliver nogle dage om ugen. Hun får det lidt, som hun vil have det, siger Pia Munksø og smiler.

Hun har været ansat hos Kirsten Laursen i 18 år, og selvom det har ligget i kortene, at hun en dag skulle overtage blomsterbutikken, kom det alligevel som en overraskelse, da buddet kom.

- Jeg skulle da lige hjem og snakke med min bedre halvdel. Det er jo en stor ændring pludselig at gå fra at være ansat og så til at være selvstændig, siger Pia Munksø.

Okay at blive pensionist
Men der var fuld opbakning på hjemmefronten, hvor Poul Ries Jacobsen nikkede ja til tilbuddet.

Han arbejder som værkstedschef hos Netto Biler, men parret forestiller sig, at han på sigt skifter bilerne ud med blomster.

- Så skal vi gå her og hygge os, griner Pia Munksø og bemærker, at hun regner med at være mindst lige så længe i butikken, som det har været tilfældet med Kirsten Laursen.

Og med 53 år i bagagen - og en ansættelse på 18 år - burde det være muligt at nå Kirsten Laursens foreløbige 31 år.

- Jeg har jo altid sagt, at jeg skulle bæres herfra, men med tiden kan jeg godt mærke, at det bliver sværere at holde til 50 timer om ugen. Og med 31 år synes jeg egentlig, at det er okay at blive pensionist, siger Kirsten Laursen, der som nævnt fortsætter nogle timer hver uge i butikken.