Sådan ser stregerne ud for Silkeborgs fremtid

Jesper Rosenquist 

Team Effekt vinder konkurrencen om at tegne det bedste bud på, hvordan udviklingen af de attraktive arealer ved søfronten og havnen i Silkeborg skal udvikles

SILKEBORG Foran knap 350 fremmødte i Jysk Musikteater løftede borgmester Steen Vindum tirsdag aften sløret for, at Team Effekt har vundet kommunens konkurrence om at tegne det bedste bud på, hvordan søfronten og havnen i Silkeborg skal udvikle sig.

- Vinderplanen opfylder på overvisende vis vores ønske om at aktivere de uudnyttede og helt centrale arealer, som i dag primært bruges til biler og parkering, og planen binder byen, havnen og søerne sammen på en elegant måde, siger borgmester Steen Vindum.

Team Effekt har tegnet en plan, hvor Museum Jorn skal ligge vest for Rådhuset, mens Søvej skal flyttes syd for Rådhuset, så der bliver plads til grønne områder ned mod Silkeborg Langsø.

- Vi er særligt begejstrede for den måde, Team Effekt har tænkt i forbindelser mellem de enkelte områder, og som på elegant vis placerer et grønt samlingspunkt med outdoor og sportsaktiviteter ved Viborgbroen, siger Steen Vindum.

Lang og spændende proces
Bag arkitektkonkurrencen står Silkeborg Kommune, Realdania og lokale virksomheder.

22 rådgiverteams bød på opgaven, og Team BIG, Team SLA og Team Effekt blev udvalgt til at deltage i konkurrencen.

Alle tre teams har leveret kvalificerede bud på en masterplan for omdannelsen.

Der var tæt løb mellem de tre teams. Men et enigt bedømmelsesudvalg har peget på masterplanen fra Team Effekt som vinder af konkurrencen.

- Foran os ligger en lang og spændende proces, hvor borgere, foreninger og andre skal byde ind med idéer og input. Med hensyn til Museum Jorn arbejder museet på at finde finansieringen. Når det er på plads, skal der afholdes arkitektkonkurrence for selve byggeriet, siger Steen Vindum.

Tidsplanen
I onsdagens udgave af Midtjyllands Avis kan du læse mere om, hvornår Steen Vindum forventer, at nogle af de mange spændende forslag fra de tre arkitektteam kan realiseres.