Snart kan du lege Tarzan i Indelukket

Benedikte Storgaard Clausen 

Inden længe er det muligt at slippe sin indre Tarzan løs i Indelukket

Silkeborg er Danmarks outdoorhovedstad, men har indtil videre manglet en high rope-klatrepark.

Derfor er fire aktive friluftsentusiatister i sving med den idé, og inden længe får silkeborgensere såvel som turister mulighed for at udfordre sig selv i træerne i Indelukket. Og det er ikke kun for børn.

Highrope.dk bliver navnet på aktiviteterne i Indelukket. Her kommer flere forskellige baner med varierende sværhedsgrader til voksne såvel som børn.

Det er eksempelvis en udfordrende gangbro eller en svævebane mellem to træer. Det handler altså ikke om at klatre op i træerne. Udfordringen er derimod at komme fra træ til træ. I træerne vil blive lavet platforme, som kan betragtes som en slags stationer mellem strækningerne.

- Det er nok ikke det hele, vi får færdig på én gang. Men så er der jo noget at glæde sig til, når man kommer igen senere, siger Casper Bloch Rasmussen, som sammen med Lars Nyhuus Henriksen, kendt fra tv-programmet Alene i Vildmarken, samt Steen Hoffmann og Anker Buchholtz Pedersen står bag projektet.

De fire mænd har netop startet et firma sammen under navnet Team Nord ApS. Anker Buchholtz Pedersen kommer fra Ringkøbing med fingrene nede i et lignende projekt. Etableringen af banen begynder, så snart den sidste miljøgodkendelse er på plads. Forhåbentligt står banen klar til sommer.

Med og uden tidsbestilling
Planen er, at banerne skal være mulige at benytte uden tidsbestilling i højsæsonen, mens det uden for sommerferien vil kræve, at man har en aftale på forhånd. Banerne er tiltænkt alt fra skoleklasser til teambuilding mellem kolleger. Man starter i hold og får sikkerhedsinstrukser, ligesom der er rig mulighed for at øve nede ved jorden, før man bliver sendt op i træerne. Formentlig bliver der lavet en slags juniorbane.

Placeringen i Indelukket er ideel, mener mændende bag banen.

- Vi er meget tilfredse med planerne for den kommende superlegeplads. Her kommer til at være meget aktivitet, og så er det perfekt, at der allerede er toiletbygninger, iskiosk og den slags. Så kan vi koncentrere os om det, vi er gode til, siger Casper Bloch Rasmussen.

For de er gode til klatreaktiviteter, de fire mænd.

- Vi har stor erfaring med klatring. Vi laver kurser og uddanner nye instruktører, siger Steen Hoffmann.

Lige nu arbejder Team Nord også på at få klatremasten i Ry op at stå igen, ligesom de arbejder på at gøre et gammelt vandtårn i Brædstrup klar til rapelling og klatring.