Danmarks ondeste maraton genopstår

Bent Nørgaard 

Begynd bare at tænke på formen allerede nu. I juni 2020 skal der løbes Midtjysk Bjergmarathon. Et trail-maraton der går over en stribe af de højeste toppe i Silkeborg-skovene

»Once in a lifetime«, blev der sagt, da der i 2005 for første og hidtil eneste gang blev løbet Midtjysk Bjergmarathon. Men kan benene 15 år senere igen klare de 42,195 kilometer på skovveje og stier i et ekstremt hårdt terræn, så er der mulighed for at få oplevelsen igen 6. juni 2020. Og de, der ikke var med i 2005, kan selvfølgelig få den ekstreme oplevelsen for første gang.

- Gennem årene er der mange gange nogen, der har spurgt, om vi ikke arrangerer løbet en gang til. Hidtil har vi sagt nej, men nu sker det, fortæller Torben Hansen fra SMT - Silkeborg Motion-Tri-klub. Han er, som for 15 år siden, igen løbsleder.

- Ruten bliver praktisk talt den samme som dengang. Der bliver kun et par ganske små justeringer, fortæller Torben Hansen.

Det vi sige, at der er start og mål ved Virklundhallen, Herfra går turen over alle de højeste toppe i Sønderskoven, Østerskoven og Vesterskoven. I flæng kan nævnes trappen til Kongestolen ved Slåensø, H.C. Andersens Bænk, Åsen, Knøsen, Karoline Amalies Høj, Høghs Bænk og bakken op mod Kongshus.

Totalt er der godt 900 meters stigning på ruten. Det kan så tilføjes, at det heldigvis går lige så mange meter nedad. Der kan findes maratonløb, også i Danmark, hvor der er endnu flere højdemeter, men så løbes der runder, hvor man flere gange skal op og ned af de samme stigninger.

Tilmeldingen til løbet åbner præcist et år før - altså 6. juni 2019. Torben Hansen anbefaler, at man melder sig til allerede på førstedagen. Her er der halv pris. Også i de første måneder herefter vil der være en attraktiv pris, men ikke så billig som på førstedagen. De, der var med i 2005, kan komme med allerbilligst. Prisen for dem er 200,5 kroner.

I 2005 deltog der godt 1100. Efter 2005 har der flere gange været mulighed for at løbe en maratondistance i forbindelse med Midtjysk Bjergløb, der lukkede ned for et par år siden.

Her var der tale om, at man gennemløb en del af den 27 km lange rute to gange. Det var altså ikke den »ægte« rute fra Midtjysk Bjergmarathon, hvor der ikke er stræk, der skal gennemløbes to gange.

Midtjyllands Avis er en af partnerne på løbet, og vi vil fortælle mere, når der er nyheder om fortræning og løbet.