Syv nye vandreruter til folket

Jesper Rosenquist 

Fra centrum af Silkeborg er der kun ganske kort vej til syv nye vandreruter, der er mellem tre og 11 kilometer lange

Fra centrum af Silkeborg er der kort vej til gode naturoplevelser. Blandt andet tog Naturstyrelsen og Visit Silkeborg sidste år initiativ til at etablere syv ny-afmærkede vandreruter ganske tæt på Silkeborg by.

De korte ruter er mellem 3 og 3,5 kilometer og på Odden endnu kortere, mens de lange ruter er mellem seks til syv kilometer.

Her følger en gennemgang af de syv ruter.

Shopping og vandretur
Er du på shopping i Silkeborgs gågade, kan det nemt kombineres med en hurtig vandretur på Odden.

Vandreturen på Odden er den mindste af de syv med en strækning på 1,9 kilometer. Rutens officielle start- og slutplacering er ved p-pladsen på Søndre Ringvej, men man kan også gå direkte fra gågaden og over på Odden. Her er der også mulighed for at nyde sin frokost i det fri ved Oddens madpakkehus, der blev indviet i 2017.

32 gravhøje
Vil du i stedet ud på en af de lange ture, kan du tage i Vesterskoven. Her begynder og slutter ruten ved træpavillonen ved p-pladsen overfor Kunstcentret Silkeborg Bad.

I Vesterskoven kan du besøge »Knagerne, der er et fem hektar stort areal med cirka 230 gamle bøgetræer. Arealet blev fredet i 1957.

Er du interesseret i arkæologi ligger der cirka 32 gravhøje i skoven. Vesterskoven huser også en del bunkers fra 2. Verdenskrig.

Udsigt til Almind Sø
Turen rundt om Almind Sø på fire kilometer er også blandt de syv vandreture. Hvis du har lyst til en tur i vandet, kan du meget passende tage en dukkert ved Østre eller Vestre Søbad.

Her er der start og mål ved p-pladsen på Almindsøvænget ved Søndre Ringvej.

To ruter ved Aqua
Et besøg hos Aqua kan du også kombinere med en vandretur. Herfra er der nemlig en kort og lang vandretur at vælge mellem på henholdsvis 3,3 og syv kilometer i Østerskoven.

Den korte rute går rundt om den nærliggende Avnsø, mens den lange kommer helt ud til Borre Sø og går tæt forbi Karoline Amalies Høj, der er opkaldt efter dronning Karoline Amalie, der var gift med Christian VIII.

Fra højen er der udsigt mod øst og syd over Borresø og Paradiset, hvor der er et rigt fugleliv.

Kuperet terræn
De sidste to ruter i Nordskoven, hvor der er start og mål ved p-pladsen ved Sejs Hundeskov. Også her er der en kort og lang rute at vælge mellem på henholdsvis 2,7 og 6,2 kilometer.

Begge ruter går gennem det kupererede terræn i Nordskoven, der gør den til et yndet mål for både vandrere, kondiløbere og mountainbikeryttere.

Skoven har mange udkigspunkter blandt andet Lovisehøj opkaldt efter Louise Rasmussen, der er bedre kendt som Grevinde Danner.

Hvis du vil vide om de syv vandreruter, skal du kontakte Naturstyrelsen Søhøjlandet eller tjekke deres hjemmeside.