Efter endnu et groft indbrud i Silkeborg: Cykelbande anholdt ved grænsen

Brian Holst 

I nat blev der igen brudt ind hos Bikeworld i Silkeborg. Blot to timer senere blev en bande, som formentlig står bag en stribe cykelindbrud, anholdt ved grænsen

SILKEBORG Efter lang tids efterforskning og grundigt politiarbejde, lykkedes det tidligt mandag morgen at anholde en østeuropæisk bande, som formentlig står bag en lang række indbrud i cykelforretninger.

Anholdelsen fandt sted efter endnu et indbrud i cykelforretningen Bikeworld i Silkeborg.

Her blev der klokken 04.18 i nat brudt ind gennem hoveddøren, hvorefter der blev stjålet 11 cykler til en samlet værdi af cirka 300.000 kroner. Cyklerne blev smidt ind i en sølvfarvet kassevogn.

Blot to timer senere, klokken 06.10, blev kassevognen standset ved den dansk-tyske grænse, hvor tre østeuropæere blev anholdt og sigtet.

- Det er ikke tilfældigt eller heldigt, at vi lykkedes med anholdelsen. Den sker efter et nøje tilrettelagt, koordineret og grundigt stykke efterforskningsarbejde. Jeg er virkelig glad for, at det er sket, for der er rigtigt mange cykelforretninger i Jylland, der har været plaget af indbrud. Og vi har en formodning om, at det er disse mænd, der står bag en del af dem, siger politiinspektør Brian Olsen fra efterforskningsafdelingen Særlig Efterforskning Vest.

Han vil ikke på nuværende tidspunkt komme med yderligere oplysninger.

- Nu skal vi have de tre mænd fremstillet i grundlovsforhør, så vi kan få dem varetægtsfængslet. Og så skal vi til at kigge på hvilke indbrud, vi kan forbinde dem med, konstaterer Brian Olsen.