Sammenstød på motorvejen – én på skadestuen

Adam Haff 

Bil blev i aftes påkørt bagfra før motorvejstunellen i østgående retning. Beredskabet foretog omkørsel under oprydningsarbejdet

SILKEBORG En 27-årig mand fra Mørke blev i aftes kørt på skadestuen efter et færdselsuheld på Silkeborg motorvejen.

Der blev klokken 19.41 slået alarm efter at to biler stødte sammen i det østgående spor umiddelbart før motorvejstunnelen.

Midtjysk Brand og Redning og politiet foretog omkørsel på stedet mens oprydningsarbejdet stod på en lille halv time.

Det østgående spor var kortvarigt spærret, mens den vestgående trafik blev ledt over i det ene østgående spor. Så trafikanter fra Århus-kanten blev før tunnelen ledt over i det modsatgående spor.

Ved anlæggelsen af motorvejen er der taget højde for uheld i og omkring tunnelen. Onsdag aften gik bommene hen over motorvejen i vestgående retning. Samtidig kunne bilisterne passere gennem et midlertidigt »hul« i autoværnet midt på motorvejen.

Uheldet skete, fordi den 27-årige overholdt fartgrænserne, da han fra Ansvej kørte ned på motorvejen.

- Den 27-årige kørte, som han skulle i henhold til skiltningen på stedet, som tillader en maksimal hastighed på 50 kilometer i timen. Føreren af en bagfrakommende bil kørte for stærkt, og for tæt på den forankørende. Og så skete sammenstødet, siger politiassistent Michael Svendsen fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Den bagerste bil blev ført af en 57-årig mand fra Silkeborg. Han blev sigtet for at have forårsaget færdselsuheldet.

Den 27-årige mand klagede bagefter over smerter i nakken og ryggen. Han blev kørt til kontrol på sygehuset. Lokalpolitiet oplyser, at bilisten umiddelbart skulle være sluppet med knubs og skrammer.