Frivillige iværksætter stor eftersøgning af forsvundet dement

Brian Holst 

- Det er ved at være kritisk. Nætterne er kolde, siger Vivian Winther Eriksen fra Missing People, der skal hjælpe med eftersøgningen

Både pårørende og politiet leder intensivt efter den 64-årige demente mand, Gert, der sidst er set på bostedet Pilebakken i Salten onsdag eftermiddag.

Nu er også Missing People klar til at hjælpe. I dag mobiliserer hjælpeorganisationen en stor gruppe frivillige til at hjælpe med at lede. Missing People fik anmeldelsen fra Gerts børn i aftes omkring klokken 23.

- Vi er i tæt kontakt med de pårørende, som har ledt nat og dag, og som vi støtter i den svære tid. Desuden er vi i tæt kontakt med politiet, som vi i dag skal have møde med, så vi få koordineret, hvor vi skal lede efter Gert, siger Vivian Winther Eriksen, der er vagthavende og presseansvarlig hos Missing People.

Missing People har erfaring med eftersøgninger af demente, og hjalp i sommerferien i fjor med at finde 86-årige Orla fra Odder, der havde været væk i knap et døgn.

- Gert har været væk i længere tid, og nætterne er kolde. Desuden har Gert behov for væske. Det er ved at være kritisk. Han skal findes, siger Vivian Winther Eriksen.

I juli i fjor lykkedes det Missing People at samle 298 frivillige ved Kvickly i Silkeborg, fordi en 12-årig pige fra Them var forsvundet fra Langsøskolen.

Pigen blev fundet af politiet i Mårslet syd for Aarhus.