Uforberedt Fuglsang starter festen hos svigerfamilien

/ritzau/ 

Alt spillede for Jakob Fuglsang til mindste detalje i løbet, men nu får han travlt med at arrangere en fest.

LIèGE Det vil være forkert at kalde det et »surpriseparty«, for Jakob Fuglsang var favorit til sejren i Liège-Bastogne-Liège.

Alligevel står den 34-årige rytter fra Silkeborg på bar bund, nu hvor det faktisk lykkedes at sikre sig et eget kapitel i cykelsportens historiebøger som vinder af den ældste klassiker fra 1892.

- Det er faktisk et godt spørgsmål. Jeg er ikke vant til det her. Vi får se, hvad vi kan finde på, siger Fuglsang, efter at roen har lagt sig, og han forlader målområdet sammen med konen Loulou.

I første omgang sætter de kursen mod svigerfamilien, og flere af Astana-rytterne skal overnatte der i Luxembourg, inden de skal videre til Romandiet Rundt.

Danskeren nåede at få omkring et kvarter alene på cyklen, hvor han kunne forberede sig på det, der var i vente, når han nåede målstregen.

- Det er en fed følelse. Men det var først, da jeg var kommet sikkert ned, og da de sagde, at jeg havde 25 sekunder. Så vidste jeg, at den var hjemme. Så skulle jeg bare holde den gående til mål.

- Det er en super fed følelse at kunne krydse målstregen på den måde, og så blive taget imod af holdet, soigneurs og ikke mindst min hustru.

Astana-rytteren stod før løbet ved, at han var favorit. Han og Julian Alaphilippe, som aldrig kom til at spille en rolle i løbet, var ifølge Fuglsang simpelthen stærkere end de andre.

- Men det er altid svært, før løbet starter. Der er så lidt, der skal gå galt, så er du ude af spillet, eller du rammer måske ikke lige dagen.

- Man kunne ikke rigtig vide det, før vi ramte bunden af Roche-aux-Faucons, og vi kørte tre mand afsted. Der vidste jeg, at det var muligt, siger han.

Det var en dag, hvor alt forløb efter planen.

- Følelsen, jeg havde derude, hele dagen var, at jeg havde gode ben. Jeg sad ikke og frøs. Jeg følte mig godt tilpas. Jeg kom af med alt det overskydende tøj på de rette tidspunkter. Alt spillede for mig. Det hele lykkedes perfekt.

I en belgisk avisoptakt til løbet siger Andy Schleck, som Fuglsang har haft et tæt venskabeligt forhold til, at hans egen sejr i Liège i 2009 ændrede hans liv.

Fuglsang har med sejren skrevet sig ind i cykelsportens historiebøger.

- Det er ikke noget, jeg har tænkt over endnu. Men det er rigtigt, at folk siger, at man skriver sig ind i historiebøgerne. Det er ikke derfor, at jeg kører på cykel. Men jeg tager det gerne med, siger han med et grin.

Rolf Sørensen var indtil søndag den eneste dansker, som havde vundet Liège-Bastogne-Liège. Nu er de to. Fuglsang har også på de historiske verdensranglister ædt sig ind på Sørensen den seneste tid.

Men han når nu næppe den mest vindende danske rytter gennem tiderne.

- Jeg har ikke så godt styr på cykelresultater som Lars Bak, griner Fuglsang.

- Jeg tror, at Rolf nok har flere på den konto.

/ritzau/