Mangeårig SIF-målmand stopper – får nyt job

FODBOLD Thomas Nørgaard får efter sommerferien en helt ny rolle i Silkeborg IF.

Nørgaard indstiller sin egen karriere, der har budt på 140 førsteholdskampe i SIF-målet, og i stedet overgår han til en rolle som målmandstræner for førsteholdstruppen.

Silkeborg IF og målmanden har indgået en aftale for de kommende tre år.

- Jeg er glad for at få muligheden for at fortsætte i klubben. Jeg føler, at jeg er fit, og jeg kunne godt have fortsat som målmand i nogle år endnu, men det var nu, at muligheden for at gå trænervejen opstod. Og den har jeg grebet, siger Thomas Nørgaard om sin nye rolle.

Den 32-årige målmand indleder sin nye rolle, når træningen går i gang efter sommerferien. Han afløser i førsteholdsregi Oliver Rosengren, som har varetaget opgaven som målmandstræner for både førsteholdet og talentsektoren, siden Henrik Ipsen i januar fik ophævet sin aftale for at tiltræde en rolle i Henan Jianye i Kina.

Thomas Nørgaard har gennem de senere år erhvervet sig UEFA B trænerlicens samt M2-målmandslicens. Til januar 2020 påbegynder han den højeste målmandstræneruddannelse, der kaldes GKA-licens.

- Jeg har selvfølgelig overvejet min beslutning grundigt. Men i sidste ende var den ikke svær. Jeg er glad for at være i SIF, det er min klub. Jeg er fra byen og bor her sammen med min familie, og det var jo ikke sikkert, at denne mulighed var opstået, hvis jeg havde forlænget karrieren som aktiv målmand med et par år mere. Derfor slog jeg til, og det har jeg det rigtig godt med, siger Thomas Nørgaard.

Oliver Rosengren fortsætter i rollen som målmandstræner for talentsektoren efter sommerferien i en halvtidsfunktion i sammenhæng med sit lærerjob på halv tid på Silkeborg Efterskole.

Oliver Rosengren vil fortsat medvirke i A-truppen i nogle sammenhænge, ligesom Thomas Nørgaard vil indgå i målmandstræning omkring U17 og U19.

- Dermed er der en sammenhæng i indhold og forløb for de kommende målmandstalenter, siger sportschef Jesper Stüker.

- Kombinationen med Thomas og Oliver var »ønskesetup’et« fra start. I bund og grund kunne Thomas godt stå på mål på højt niveau nogle år endnu, men dette var en unik mulighed for ham og SIF, som vi heldigvis er kommet i mål med. Thomas er en stærk kulturbærer og en rigtig SIF’er, som vi nu får glæde af langt ud i fremtiden. Det samme gælder Oliver, så vi står super godt rustet på målmandssiden på såvel førstehold som i talentsektor i de kommende år, siger Jesper Stüker. PAS