Silkeborg vært for MTB-topmøde

Kenneth Husum 

Internationale mountainbikere og sporbyggere skal opleve Silkeborg

SILKEBORG Silkeborg bliver vært for en konference for internationale topfolk indenfor MTB-verdenen i næste uge.

Det sker, når IMBA, Internatioonal Mountain Bicycling Association, holder til årlige, europæiske topmøde på Vejlsøhus fra torsdag til lørdag.

- Silkeborg er valgt, fordi det er et interessant sted at besøge for mountainbikere. I denne forbindelse særligt af to årsager. Det store, frivillige engagement i blandt andet at bygge mountainbikespor og kommunens engagement og ambitioner på området, forklarer Simon Hartwell Christensen, der er konsulent i Silkeborg Kommunes outdoorsekretariat.

Han peger på, at det i europæisk sammenhæng er usædvanligt, at en kommune satser så meget på at udvikle mountainbike-faciliteter.

Skovene omkring Silkeborg er kendt for at have nogle af landets bedste spor.

De knap halvanden hundrede deltagere på det europæiske topmøde har et program, så de også får tid til at prøve nogle af sporene.

- Det er super interessant at få mødet hertil. Når de rejser hjem igen, så håber vi, at de også kommer til at fortælle den gode historie om Silkeborg, så endnu flere får lyst til at besøge os, siger Simon Hartwell Christensen.

Konferencen falder sammen med, at der næste weekend er Mountainbike Festival Søhøjlandet.

Festivalen har base og udgangspunkt fra FDF Sletten, men der bliver også mulighed for at opleve cykel-akrobatik i Silkeborg. Det sker, når MTB Festival Søhøjlandet, gadefestivalen Rambla Get Down og Silkeborg Kommune står for et cykelshow på Bindslevs Plads med Danny MacAskills Drop ann Roll Tour. Engelske Danny MacAskill har de seneste år sat nye standarder for, hvad man kan på en cykel. Og er med mere end en million følgere på Facebook og over 60 millioner visninger af sine film på Youtube blandt verdens største MTB-stjerner.