Børn med autisme festede ved skærmen

Mette Andersen 

Sociale relationer kan være en svær størrelse for børn med autisme, men nyt LAN-party arrangeret af forældregruppe i Silkeborg blev en stor succes

RODELUND Mange børn med autisme har vanskeligt ved at begå sig i sociale sammenhænge, og derfor var det med stor spænding og en smule nervøsitet, at forældregruppen Autismeforum Silkeborg lørdag arrangerede en computerspilsfest, et såkaldt LAN-party, for børn med autisme.

Det foregik i det tidligere cafeteria ved Shell-tanken i Rodelund, hvor 14 børn var samlet på et fælles netværk omkring computerspillene Minecraft, Roblox, Lobotomi Corporation og Fortnite.

Børn med autisme oplever, sanser og tolker omgivelserne anderledes end andre og har brug for struktur og faste rammer. De fleste børn med autisme-handicap føler sig anderledes, og derfor kan det ifølge forældregruppen i Silkeborg være enormt berigende for dem at møde andre børn med de samme træk som dem selv.

Målet med lørdagens LAN-party var at få børn, som på grund af deres handicap har det svært i hverdagen, ud og møde nye venner omkring det, som fylder meget for de fleste af dem, nemlig computerspil. Og forældergruppen konstaterer, at LAN-partyet blev en stor succes.

Børnene medbragte deres egne computere, mens Them og Omegns LAN-party velvilligt lånte deres lokaler og øvrige udstyr ud til Autismeforum Silkeborg.

Forældregruppen, der tæller 90 medlemmer i Silkeborg Kommune, havde fået sponsorere til at sørge for pølser til franske hotdogs, og de computerspillende børn holdt sig også i gang ved tasterne på rigeligt med sodavand, chips og kager.

Mens børnene spillede, hyggede forældrene sig i et forælderhjørne med kaffe og en snak om de udfordringer, det giver at have et barn med autisme. Og det bliver ifølge arrangørerne bestemt ikke sidste gang, at Autismeforum Silkeborg forsøger sig med et lignende arrangement for børn med autisme.