Historisk nederlag til BSV

Mathias Hove Andersen 

For første gang i fem år tabte BSV til Århus Håndbold, og slutspilspuljen kan blive åbnet på vid gab

HÅNDBOLD Inden tirsdagens slutspilskamp havde BSV ikke tabt til Århus Håndbold i fem år, men det blev der lavet om på i Ceres Arena, hvor østjyderne vandt med 31-25.

Gæsterne havde svært ved at få spillet til at glide i indledningen, hvor Nikolaj Øris var en dyr herre i begge ender af banen. Efter et kvarters tid havde BSV-profilen allerede raget to udvisninger til sig, og i offensiven savnede skudarmen den vanlige præcision. Sideløbende havde Kasper Larsen det mere end svært i målet, og selvom indskiftede Aljosa Rezar snuppede to straffekast, var aarhusianerne foran med 11-6 efter 18 minutters spil.

Cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen forsøgte at ændre slagets gang med en timeout, men effekten var kort. BSVerne brændte flere store tilbud på Århus-keeper Christoffer Hoffmann Bonde, og ved pausen var hjemmeholdet i front med 16-11.

BSV kom flot ud til anden halvleg, hvor Aljosa Rezar lukkede helt ned for værterne. I offensiven var Nikolaj Øris som forvandlet, og BSV-topscoreren blev suppleret af en velspillende Johan Hansen, der reducerede til 17-15 efter 34 minutters spil.

BSV kunne dog ikke holde kadencen i offensiven, hvor flere tekniske fejl blev suppleret af store afbrændere, og med et lille kvarter tilbage på uret var hjemmeholdets femmålsføring genetableret ved stillingen 22-17.

Gæsternes comeback blev således neutraliseret, og da slutsignalet lød, stod der 31-25 på måltavlen. På trods af nederlaget indtager BSV fortsat andenpladsen i puljen, men de nærmeste forfølgere fra Skanderborg Håndbold kan bringe forspringet ned på et enkelt point med en hjemmesejr over GOG i aftenens sene kamp.