Letlands ambassadør besøger Them og Silkeborg

THEM Den lettiske ambassadør i Danmark Alda Vanaga kommer på besøg i Them torsdag den 9. maj, hvor hun vil holde foredrag ved Venskabsbyforeningens forårsmøde i Toftebjerg Medborgerhus.

Ambassadør Alda Vanaga vil tale om »Den aktuelle politiske og økonomiske situation i Letland« - og herunder også om samarbejdet med Danmark og inden for EU.

Ambassadøren har i forbindelse med mødet i Them med Venskabsbyforeningens medlemmer og alle, der interesserer sig for Letland, ønsket at besøge egnen og Silkeborg by, og derfor er der tilrettelagt et dagsprogram med sightseing og besøg på Silkeborg Museum og Museum Jorn samt Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning, som også driver en maskinfabrik i Liepaja i Letland.

Ambassadør Alda Vanaga bliver ledsaget af handels-attachéen Gints Norlinds.

Besøget er kommet i stand som en fortsættelse af sidste års fejring af 25 års-jubilæet for venskabsforbindelsen mellem Them og Gulbene samt markeringen af 100-året for frihedsdeklarationen af Republikken Letland 18. november 1918.