Anders Dam ville fra sit kontor i Jyske Bank i Vestergade have haft udsigt til højhuset på 12 etager. - Der kom mange gode pointer og argumenter frem på bytingsmødet. Det er én af forklaringerne på, at vi vælger ikke at bygge et højhus, siger Anders Dam. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Jyske Bank-regnskab: Anders Dam er »ok« tilfreds

Søren Nielsen 

SILKEBORG Jyske Bank har fra starten af 2019 stadig færre indtægter fra renter og gebyrer fra bankens kunder, viser bankens regnskab for første kvartal.

Men en gevinst fra nedskrivninger og kursreguleringer sikrer et overskud, efter at alle regninger er betalt, på 610 millioner kroner efter skat.

Det er præcis det samme som første kvartal sidste år.

Netop gevinsten på aktiemarkederne er med til at holde humøret oppe hos Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam, der også glæder sig over, at banken ligger lunt i markedet i forhold til konkurrenterne.

- Når jeg sammenligner med vores konkurrenter i markedet, så er jeg ok tilfreds, konstaterer Anders Dam i jyskebank.tv.

Bankens basisindtægter er således vokset fra 1,9 milliarder kroner til 2,05 milliarder kroner.

Samtidig har banken holdt stigningerne i basisomkostninger på 13 millioner kroner.

Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet kan Jyske Bank sagtens bruge de stabile tal til noget. Han skriver i en kommentar til regnskabet:

- De seneste kvartaler har det været sædvanen, at Jyske Bank har skuffet og leveret en egenkapitalforrentning væsentlig under konkurrenternes, skriver Per Hansen i en analyse til regnskabet.

- Det billede er vendt. Mens konkurrenter som Danske Bank, Sydbank og Nordea har leveret meget skuffende regnskaber, holder Jyske Bank skansen, skriver han.