Kæmpekoncen dropper topchef med fortid i Silkeborg

Jakob Munk Schmidt 

Medico-firmaet Ambu A/S i Ballerup har i 10 år haft tidligere silkeborgenser på direktørposten

KRAGELUND/BALLERUP Lars Marcher, som blev født og voksede op i Kragelund, er færdig som administrerende direktør i medico-koncernen Ambu A/S.

Ambu-hovedkontoret er i Ballerup ved København, og Lars Marcher har været topchef siden 2008.

Fredag skriver virksomheden i en pressemeddelelse, at bestyrelsen har udnævnt Juan-José Gonzalez til ny administrerende direktør med virkning fra 15. maj.

Han afløser dermed Lars Marcher, som fratræder sin stilling.

- Under Lars Marchers lederskab har Ambu udviklet en stærk og bred platform af medtech-produkter, som har dannet grundlag for en imponerende vækst. Jeg og den øvrige bestyrelse vil gerne sige Lars en stor tak for hans bidrag til Ambus udvikling i de seneste 10 år, siger bestyrelsesformand Jens Bager.

Ambu A/S omsatte i 2018 for 2,6 mia. kr., og koncernen har 2700 ansatte.

Det koster selskabet en pæn slat penge at skille sig af med den tidligere silkeborgenser. Det fremgår af pressemeddelelsen:

- I relation til Lars Marchers fratrædelse vil der være samlede engangsomkostninger i niveauet 38 mio. kr. Omkostningerne vedrører blandt andet løn i opsigelsesperioden samt udgiftsførelse af den resterende værdi af allerede tildelte aktieoptioner. Omkostningen beløber sig til 16 mio. kr., skriver Ambu blandt andet.

Fodbold og bordtennis
Lars Marcher flyttede til Aarhus i 1981 efter at være blevet student fra Silkeborg Amts Gymnasium.

I sin ungdom var han førsteholdsspiller på ungdomshold i Silkeborg IF.

I Silkeborg Bordtennis Klub blev han jysk mester tre gange og spillede på førsteholdet i flere år.

Lars Marchers hjerte banker stadig for SIF, selvom han har boet i udlandet mere end 10 år under sin erhvervskarriere - og i dag bor på Sjælland.

Karrierens grundsten blev lagt på Handelshøjskolen i Aarhus, hvor han blev cand.merc. i 1985.

Lars Marcher har blandt andet været ansat som leder hos ØK i Australien, været direktør i henholdsvis Apple og Memory Card Technology samt den amerikanske børsnoterede virksomhed Dataram.

I Aarhus var han koncerndirektør i Terma og fra 2008 Ambu, som udvikler udstyr, der gør det nemmere for læger, sygeplejersker og ambulancereddere at hjælpe patienter og redde liv.

Den nye Ambu-direktør Juan-José Gonzalez er 46 år, amerikansk statsborger og flytter fra USA til Danmark med sin hustru og deres to børn.