SIF tæt på Superligaen efter flot comeback i topopgør

Mathias Hove Andersen 

Efter et medrivende topbrag på Jysk Park kan Silkeborg IF fortsat selv afgøre skæbnen

FODBOLD SIF tog et vigtigt skridt mod Superligaen tirsdag aften, da holdet vendte 0-2 til slutresultatet 2-2 mod Viborg FF foran 9117 tilskuere på et udsolgt Jysk Park.

Allerede efter ni minutters spil blev der dog lagt en dæmper på det veloplagte hjemmepublikum, da Viborg slog til i forbindelse med et hjørnespark. I første omgang stod træværket i vejen for gæsterne, men Jeppe Grønning kom først på returen og prikkede bolden i mål via Oscar Hedvall, der forgæves forsøgte at vifte bolden væk.

Tre minutter senere blev ondt værre for værterne. Helt ugeneret fik Mikkel Agger lov til at løbe gennem SIF-feltet, og uden markering havde Viborg-angriberen let ved at møde en præcis tværaflevering og sparke bolden fladt i nettet uden chance for SIF-keeperen.

SIF rørte først for alvor på sig i det 39. minut, hvor Jeppe Okkels kom frem til en god afslutning. Ingvar Jonsson fik afværget, men bolden ramte en Viborg-spiller, inden keeperen samlede kuglen op, og så fløjtede dommer Henrik Overgaard for et indirekte frispark. I feltet blev bolden lagt til rette for Ronnie Schwartz, og »Plaffeministeren« tordnede sit 20. sæsonmål i kassen til pausestillingen 1-2.

Få minutter inde i anden halvleg fik SIF bolden i nettet, men målet blev underkendt for offside. Jublen brød dog løs umiddelbart efter, hvor Svenn Crone tog et flot træk mod baglinjen og spillede skråt tilbage i feltet. Her stod Ronnie Schwartz klar, og topscoreren udlignede til 2-2 med en klinisk afslutning.

I resten af anden halvleg skiftedes de to hold til at skabe sporadiske chancer, men den helt store mulighed udeblev, og topopgøret sluttede derfor uden vinder.

SIF fører dermed fortsat rækken med et enkelt point ned til Viborg, og med to spillerunder tilbage kan Michael Hansens tropper selv afgøre, om der skal spilles Superliga i Søhøjlandet efter sommerpausen.