BSV klar til semifinale efter stort drama

Mathias Hove Andersen 

BSV legede med ilden i Gudme og var tæt på at blive elimineret, men semifinalebilletten blev booket i en hektisk slutfase

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg er klar til årets DM-semifinaler. Det blev en realitet onsdag aften, hvor GOG indkasserede et smalt nederlag på 28-29 til Peter Bredsdorff-Larsens mandskab efter et sandt drama.

I indledningen havde BSV store problemer med at få hul på en kompakt GOG-defensiv, og når det endelig lykkedes, diskede Frank Mikkelsen op med store redninger i værternes mål. Efter små 11 minutters spil var stillingen 4-1, men gæsterne fik hurtigt lukket hullet og udlignede til 4-4 midt i første halvleg.

Et uafgjort resultat ville være nok til at sikre BSV en plads i semifinalerne, og ved pausefløjtet så det lovende ud for gæsterne, der kunne gå i omklædningsrummet med en etmålsføring ved stillingen 12-13.

Kort forinden kunne de medrejsende BSV-fans juble, da halspeakeren annoncerede, at de nærmeste forfølgere fra Skanderborg var bagud med 12-14 til Århus Håndbold. Hvis semifinalebilleten skulle komme i fare, var Skanderborg tvunget til at besejre aarhusianerne, og samtidig skulle BSV tabe i Gudme.

Den udstrakte hånd fra Århus så dog ikke ud til at blive nødvendig for BSVerne, der udbyggede føringen til fire mål efter 38 minutters spil. Men spændingen blev genetableret syv minutter før tid, da GOG udlignede til 25-25, og sideløbene havde Skanderborg bragt sig foran med fem mål mod Århus.

BSV balancerede pludselig på randen af et overraskende exit, og fire minutter før tid kom GOG foran med 27-26. Samtidig kom meldingen om, at Skanderborg havde slået Århus, og BSV skulle derfor mindst have ét point for at komme videre.

Hallen kogte, da dommerne dømte en angrebsfejl på GOG ved stillingen 28-28 et minut før tid. BSV holdt dog hovedet koldt, og til sidst sendte Jesper Nøddesbo gæsterne i DM-semifinalerne med scoringen til slutresultatet 28-29.

Bjerringbro-Silkeborg kan nu se frem til at møde Aalborg Håndbold, mens GOG og Skjern Håndbold krydser klinger i den anden DM-semifinale.