Mand befamlede ung kvinde på Silkeborg Station

Adam Haff 

Gerningsmand jagtede 18-årig buspassager, som tirsdag aften måtte låse sig inde på wc

SILKEBORG Politiet efterforsker en sag om grov blufærdighedskrænkelse af en 18-årig kvinde.

Tirsdag aften klokken 20 sad kvinden på togstationen i Silkeborg, hvor hun ventede på en bus. En fremmed, cirka 30-årig mand af udenlandsk herkomst henvendte sig til buspassageren.

- Han spurgte, om hun kunne lide sex. Han sagde også nogle andre ting af seksuel karakter, hvorefter han uden varsel kyssede den 18-årige på munden.

Manden befølte også kvinden på brysterne og numsen, siger Michael Svendsen, der er politiassistent ved lokalpolitiet i Silkeborg.

Det var meget ubehageligt for den unge kvinde. Hun søgte tilflugt på togstationens wc. Her låste hun sig inde og ringede til sin kæreste.

Da det bankede på døren, lukkede hun op i den tro, at andre ville komme hende til hjælp. Men udenfor stod blufærdighedskrænkeren, som ikke havde opgivet sit forehavende. Han forsøgte at omfavne den unge kvinde og tage hende på numsen.

Den 18-årige kvinde fik vristet sig fri. Hun løb væk fra stationen og blev hentet af sin far, som også var blevet tilkaldt.

- Der er tale om en grov blufærdighedskrænkelse. Vi skal nu have set nærmere på videoovervågningen fra blandt andet 7-eleven for at se, om vi kan identificere gerningsmanden, siger Michael Svendsen.

Gerningsmanden beskrives som en ikke-etnisk dansk udseende, cirka 30-årig mand. Han var omkring 170 centimeter høj og almindelig af bygning.

Manden havde et kort overskæg og store læber.

Han talte dansk med accent og bar på gerningstidspunktet en orange vest og grå joggingbukser.

Hvis man har oplysninger om gerningsmanden, vil politiet gerne have besked på telefon 114.